SECOND HAND

Second hand betyder i andra hand och innebär begagnade eller använda varor.

I alla tider har människan använt sig av kläder för att både framhäva och skölja sin kropp. Det finns få saker i världen, som tillägnas så mycket tid, kraft och engagemang som de plagg vi dagligen väljer att bära.

Aldrig tidigare har det funnits så många olika sorters kläder och varumärken att välja mellan som det finns idag. I den industrialiserade värld vi lever i, produceras enorma kvantiteter av byxor, tröjor, jackor, t-shirts, klänningar etc. Låga produktionskostnader i kombination med stor köpvilja, har gjort klädindustri till en av de mest lönsamma affärsverksamheterna i världen. Vilket i sin tur leder till stora påfrestningar för miljön.
Genom återanvändning, slipper man producera nya kläder, vilket minskar utsläppen av koldioxid i Sverige med vad som skulle motsvara 300 000 bilar i bruk!

Second hand och vintage har skiftat från något som var subkultur till masskultur. Idag spelar inte pris lika stor roll för konsumenten och denne är inte längre obekväm med att köpa plagg som redan är använda. Att köpa ett plagg som någon annan har tröttnat på är miljösmart.

Att köpa second hand och begagnade kläder är definitivt mer miljövänligt än att köpa nyproducerade kläder då du återanvänder textiler. I second hand-butiker kan du även göra fynd, hitta unika kläder till bra kvalitet.

Köpa secondhand kläder: När du har hittat ett plagg som du är intresserad av så kontaktar du säljaren via mail eller telefon för ett avslut. Mail och telefonuppgifter finner du under plagget.

Second Hand erbjuder en möjlighet att bidra till en hållbar utveckling, där vi genom att återanvända kläder och accessoarer, bidrar till ett minskat sopberg, minskad energiförbrukning och till att bevara naturtillgångarna. Det är en konsumtion som är bra för alla.

Banner